RAMÓN MORATÓ – PASTRY CHEF

O Ramón Morató είναι ο πιο διάσημος ζαχαροπλάστης της Καταλανίας. Γεννήθηκε στη Βαρκελώνη και χωρίς η οικογενεια του να έχει καμία απολύτως σχέση με τη ζαχαροπλαστική αυτος κατάφερε να γίνει ο νούμερο 1 ζαχαροπλάστης της πατρίδας του.

Ειδικότης του η σοκολάτα. Είναι ένα υλικό που λατρεύει να χρησιμοποιεί στις συνταγές του και θεωρείται από πολλούς master στο είδος. Στην Ισπανία είναι διάσημος για τις δημιουργίες του, έχει παρουσιάσει εκπομπές, έχει γράψει βιβλία συνταγών με γλυκά και διδάσκει σε νέους την τέχνη της ζαχαροπλαστικής. Επιπρόσθετα, έχει ανοίξει δική του αλυσίδα σοκολατερι(είναι συνέταιρος, βασικά), την πιο διάσημη στην Ισπανία. Συνδυάζει δημιουργικότητα, υψηλή γαστρονομία, αρμονικότητα και τελειομανία(το food styling είναι η αδυναμία του). Τα γλυκά του είναι φίνα και φαίνονται πεντανόστιμα. Έχει επίσης δηλώσει ότι από τα ελληνικά γλυκά ξεχωρίζει τον μπακλαβά , ενώ πολύ ιδιαίτερο υλικό θεωρεί τη μαστίχα.

Ο Καταλανός ζαχαροπλάστης έγινε γνωστός πρόσφατα και στην Αμερική, καθώς επιμελήθηκε την γαμήλια τούρτα της χολυγουντιανής ηθοποιού Salma Hayek- μερικοί υποστηρίζουν ότι της κόστισε 100000ε και εγώ αναρωτιέμαι από τι μπορεί να την εφτιαξε-.
Πώς σας φαίνεται ο δικός τους Παρλιάρος?

Κατηγορία: ΚΟΥΖΙΝΑ

Αφήστε μια απάντηση

close
Facebook IconTwitter Icon