el bulli – ενα διασημο εστιατοριο

Η Καταλονία της Ισπανίας μπορούσε να υπερηφανεύεται ότι έχει ένα από τα πιο διάσημα και σίγουρα το καλύτερο εστιατορίο μοριακής γαστρονομίας του κόσμου, το ‘El Bulli’! Το εστιατόριο είχε βραβευτει με 3 αστέρια Michelen, αφού οι καταπληκτικές του δημιουργίες εκτιμήθηκαν δεόντως.

Σεφ του εστιατοριου, ο Καταλανός Ferran Adriá, που με τους πολλούς βοηθούς του προσπαθούσε να αφήσει ικανοποιημένους όλους τους πελάτες του. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το εστιατόριο μπορούσε να φιλοξενήσει 8000 πελάτες το χρόνο, η ζήτηση , όμως, άγγιζε τα 2000000, ενώ άνθρωποι κατέφθαναν από ολες τις γωνιές του κόσμου μονο και μόνο για να απολαύσουν ένα γεύμα στο ρεστοράν.

Δυστυχώς, η κρίση χτύπησε και την εν λόγω επιχείρηση. Ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να μην υπερτιμολογήσει τα πιάτα της, αλλά να κλεισει το εστιατόριο και να το ξανανοίξει με ένα πρωτοποριακό concept. Η επίσημη αυλαία έπεσε στις 30 Ιουλίου 2011 και το εστιατόριο αναμένεται να ξανανοίξει τις πόρτες του ως γαστρονομική ακαδημία (τα περισσοτερα θα τα καταλαβουμε μετα το άνοιγμα) το 2014.

Εν αναμονή λοιπόν………….

Κατηγορία: ΚΟΥΖΙΝΑ

Αφήστε μια απάντηση

close
Facebook IconTwitter Icon