bienmesabe

To Bienmesabe είναι ένα παραδοσιακό γλυκό από τη Λατινική Αμερική, και συγκεκριμένα, από το Puerto Rico. Το όνομα του γλυκού σημαίνει ‘καλά με ξέρει’, ενώ ουσιαστικά πρόκειται για μια κρεμα, που συνήθως συνοδεύται και από κάτι άλλο, πιο σταθερο!

Υλικά:

8 αυγά
350 γρ νερό
350 γρ ζάχαρη
200 γρ αμύγδαλα
1 κ.σ. κορν φλαόυρ

Παρασκευή:

Φτιάχνουμε το σιρόπι, ανακατεύοντας το νερό με τη ζάχαρη. Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα, προσθέτουμε τα αυγά με το κορν φλαόυρ και τα αμύγδαλα , όλα μαζί χτυπημένα, και συνεχίζουμε να βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις ομογενοποιηθεί και ψηθεί, αφήνουμε να κρυωσει και κατόπιν τοποθετούμε στο ψυγείο. Πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλλα.

Σημείωση: Πολύ συχνή ειναι και η εκδοχή με την καρύδα αντί τα αμύγδαλα

Κατηγορία: ΚΟΥΖΙΝΑ
2 Σχόλια
  1. 6 έτη ago
    Meet-sos (admin)

    Τέλεια τα λεμονάτα μακαρόνια!!!!!!!!!!!!!!!
    :chic: :chic: :chic:
    :chic: :chic: :chic:
    :chic: :chic: :chic:
    :chic: :chic: :chic:

Αφήστε μια απάντηση

close
Facebook IconTwitter Icon