tortas de calabaza

Όπως θα έχετε ήδη καταλάβει, οι Ισπανόφωνοι φαίνεται να εχουν ιδιαίτερη αδυναμία στα τηγανιτά γλυκά-στα γλυκά, δηλαδή, που παραπέμπουν στους δικούς μας λουκουμάδες. Ένα άλλο περίφημο γλυκό τους λοιπόν είναι οι ξακουστές ‘tortas de calabaza’, βασικό συστατικό της οποίας είναι η γλυκειά κολοκύθα.

Υλικά:

200 γρ κολοκύθα
100 γρ αλευρι
1 αυγό
2 κ.σ. ζάχαρη
100 ml γάλα

Παρασκευή:

Βράζουμε την κολοκύθα μέχρι να μαλακώσει. Την πολτοποιούμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα (ή μέλι).

Κατηγορία: ΚΟΥΖΙΝΑ
1 Comment
  1. 13 έτη ago
    Rosa

    ιδια νοοτροπια με εμας εχουν στα γλυκα
    τηγανιτα και ανθυγιεινα στο επακρο
    τι να πω :-)

Αφήστε μια απάντηση

close
Facebook IconTwitter Icon