besitos de coco

Ως γνωστόν η καρύδα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς καρπούς των εξωτικών χωρών της Λατινικής Αμερικής. Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που η παρουσία της στα παραδοσιακά γλυκά των ιθαγενών είναι τόσο έντονη.

Ας δούμε μία συνταγή για μικρά μπισκοτάκια καρύδας , γεύση γνωστή και σε εμάς από τα ‘καρυδάκια’ που βρίσκουμε σε όλα τα ελληνικά ζαχαροπλαστεία και τρώμε και στα μνημόσυνα!

Υλικά:

5 1/2 φλ καρύδα τριμμένη
1 ζαχαρούχο γάλα
2/3 φλ αλεύρι
ελάχιστο αλάτι
2 βανίλιες

Παρασκευή:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και πλάθουμε μικρά μπισκοτάκια με το χέρι. Ψήνουμε για ένα τέταρτο περίπου στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.

Κατηγορία: ΚΟΥΖΙΝΑ
2 Comments
  1. 13 έτη ago
    juan_griego

    Λατρεύω την καρύδα :eat:

Αφήστε μια απάντηση

close
Facebook IconTwitter Icon