buñuelos de crema

Το ότι οι Ισπανόφωνοι έχουν μία ιδιαίτερη προτίμηση στα τηγανιτά γλυκά – όπως κι εμείς – νομίζω ότι το διαπιστώσαμε τις προηγούμενες ημέρες. Αυτό, όμως, που ίσως δεν ξερετε ακόμα είναι ότι στην Ισπανία υπάρχει μία παραδοσιακότατη συνταγή για λουκουμάδες , που είναι σχεδόν ίδιοι με τους δικούς μας!

Υλικά:

1 φλ αλεύρι
1 φλ γάλα
1 λεμόνι
1 κ.σ. βούτυρο
6 αυγά
σαντιγί
κανέλα
ζάχαρη

Παρασκευή:

Σε μία κατσαρόλα βραζουμε το γάλα με το ξύσμα του λεμονιού και το βούτυρο. Προσθέτουμε το αλέυρι, ανακατεύουμε πολύ καλά και έπειτα ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, ανακατεύοτας συνεχώς. Πλάθουμε μικρούς λουκουμάδες και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Επειτα, τους ανοίγουμε και τους γεμίζουμε με σαντιγί. Πασπαλίζουμε με κανέλα και μπόλικη κρυσταλλική ζάχαρη

Κατηγορία: ΚΟΥΖΙΝΑ
2 Comments
  1. 13 έτη ago
    Rosa

    κι εγω που νομιζα οτι οι λουκουμαδες ειναι αποκλειστικα ελληνικο γλυκο :-(

  2. 13 έτη ago
    Rosa

    εναλλακτικα μπορουμε να το γεμισουμε με κρεμα πατισερι

Αφήστε μια απάντηση

close
Facebook IconTwitter Icon