Ο Tonino Carotone στο Ακροπολ

Ο ανατρεπτικός Bάσκος τροβαδούρος Tonino Carotone, με το τσιγγάνικο ταμπεραμέντο και τις punk καταβολές, επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από ένα χρόνο απουσίας, σήμερα Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, για να χαρίσει στο κοινό του μια ξεχωριστή βραδιά στο ανακαινισμένο θέατρο «Ακροπόλ».

Τα τραγούδια του εκκεντρικού καλλιτέχνη αποπνέουν κάτι το παλιομοδίτικο, μα και εξόχως διασκεδαστικό, ενώ οι στίχοι του είναι συχνά ειρωνικοί, σαρκαστικοί ή ακόμα και σουρεαλιστικοί. Στη μουσική του συνδυάζει, με εξαιρετική μαεστρία, στοιχεία από punk, ska, reggae, latin, rock αλλά και από την ισπανική, ιταλική, γαλλική, και μεξικάνικη λαϊκή μουσική.

Πνευματικό τέκνο του Manu Chao, ξεκίνησε τη σόλο καριέρα του το 2000 με το δίσκο «Mondo Difficile», ο οποίος από πολλούς χαρακτηρίστηκε ως ο τελευταίος σπουδαίος δίσκος του 20ου αιώνα ή ο πρώτος του 21ου. Με διασκευές παλιότερων γνωστών – κυρίως ιταλικών– τραγουδιών, όπως το «Sapore di mare» του Gino Paoli (ο οποίος ξετρελάθηκε με τη version του Καροτόνε), αλλά πάνω απ’ όλα με τα δικά του κομμάτια, κατάφερε να ξεπεράσει τα όρια του τόπου και του χρόνου.

Επίσης, έχει τραγουδήσει για σάουντρακ ταινιών του Carlos Saura, και του καταλανού Ventura Pons. Μαζί με τους Μεξικανούς Plastilina Mosh, ηχογράφησε το τραγούδι «La Sirenita», για τις ανάγκες της ταινίας «Θέλω και τη μαμά σου». Πάντα θα παραμένει «ερωτευμένος» με τον Adriano Celentano, τον Al Bano και τη Romina Power, τον José Feliciano και τη σταρ Rita Pavone, οι οποίοι αποτέλεσαν πηγές έμπνευσης για το δεύτερο δίσκο του, με τίτλο «Senza Ritorno».

Η καλλιτεχνική και ανθρώπινη ευαισθησία του αγαπημένου περφόρμερ, καταγράφεται άψογα στον πρόσφατο δίσκο του, με τίτλο «Ciao Mortali!» («Γεια σας θνητοί!»), όπου το χιούμορ του εξοπλίζεται με ακόμα πιο ισχυρή μουσική και αγκαλιάζει rock, flamenco, tango μέχρι και ιταλική pop.

Πληροφορίες

Θέατρο Ακροπόλ, Ιπποκράτους 9-11.
Τηλ. 210 3643700.
Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, ώρα έναρξης: 21.00.
Τιμές εισιτηρίων: 10, 15, 25, 35 ευρώ.

Κατηγορία: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
5 Comments
  1. 12 έτη ago
    Zaki Laki

    Τέλειος!
    Την περασμένη εβδομάδα τραγούδησε -για δεύτερη φορά παρακαλώ- στην Καλαμάτα.

  2. 12 έτη ago

Αφήστε μια απάντηση

close
Facebook IconTwitter Icon