Εχουν ακομη κινητρο;

Τα θετικά αποτελέσματα ποδοσφαίρου που έχει πετύχει η Ισπανία τα τελευταία χρόνια την έχουν οδηγήσει στην κατάκτηση δύο συνεχόμενων Euro (2008, 2012) και του ενδιάμεσου Mundial (2010), καθιστώντας την ίσως την -κατά γενική ομολογία- καλύτερη εθνική ομάδα όλων των εποχών.

Οι «φούριος ρόχας» εντυπωσιάζουν τη συντριπτική πλειονότητα των φιλάθλων με το ποδόσφαιρο που παίζουν και το passing game τους που μπορεί να προκαλέσει «πονοκέφαλους» σε οποιαδήποτε άμυνα.

Αυτό ήταν το κύριο χαρακτηριστικό τους το 2008 στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με τη Γερμανία, όπου επικράτησαν με 1-0, το 2010 στον τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου, έστω κι αν χρειάστηκαν την παράταση για να κάμψουν την αντίσταση της Ολλανδίας (1-0) και στο πρόσφατο Euro, όπου συνέτριψαν την Ιταλία με 4-0.

Μετά από τις παραπάνω επιτυχίες, θα περίμενε κανείς οι ποδοσφαιριστές του Βιθέντε ντελ Μπόσκε -ακόμη και αυτοί που είναι σχετικά νεαρής ηλικίας- να είναι κορεσμένοι και «χορτάτοι» από τίτλους, ωστόσο οι ίδιοι δηλώνουν έτοιμοι για νέες προκλήσεις και θα επιδιώξουν στο Mundial της Βραζιλίας να επιβεβαιώσουν για ακόμη μια φορά τα προγνωστικά που τους θέλουν φαβορί για το “repeat”.

«Το Ευρωπαϊκό του 2012 ήταν ο πρώτος μου τίτλος, ωστόσο πολλοί από τους υπόλοιπους έχουν αρκετά τρόπαια.

Ακόμη, έχουμε κίνητρα για να πετύχουμε πολλά περισσότερα. Είμαστε μια σπουδαία γενιά και οι περισσότεροι παίκτες είναι ακόμη πολύ νέοι. Μπορεί οι νεότεροι να μην έχουμε πολλά παιχνίδια με την ομάδα, αλλά έχουμε την ίδια νοοτροπία να κερδίζουμε όσο οι παίκτες που έχουν περισσότερη εμπειρία», εξηγεί ο Τζόρντι Άλμπα.

Κατηγορία: ΑΘΛΗΤΙΚΑ
1 Comment
  1. 12 έτη ago
    Meet-sos (admin)

    Την ίδια απορία είχα κι εγώ πριν το Ευρωπαϊκό.
    Τελικά, απέδειξαν ότι έχουν και παραέχουν.

Αφήστε μια απάντηση

close
Facebook IconTwitter Icon